« NIEUW! De Vegan Bakker»

Gepubliceerd op 21-07-2022

Heusden Vesting is verrijkt met de nieuwe vegan lunchroom en bakkerij De Vegan Bakker. In het oudhollandse pand aan de Botermarkt worden volledig vegan producten geserveerd die ontwikkeld en bereid zijn door de gepassioneerde vegan bakker en eigenaar Lucas Vermeulen.

 De Vegan Bakker is gehuisvest in het pand naast Bakkertje Deeg en is een lang gekoesterde aanvulling op de bestaande lunchroom en bakkerij. Met een volledige vegan lifestyle heeft bakker Lucas Vermeulen zich verdiept in de ontwikkeling van vegan producten. Met trots presenteert de ambachtelijke bakker een assortiment plantaardige producten die bereid worden in de eigen achterliggende bakkerij. De Vegan Bakker opent haar deuren vanaf vrijdag 22 juli. De feestelijke officiële opening vindt plaats na de zomervakantieperiode.

Vegan specialiteiten
De nieuwe knusse lunchroom en winkel van De Vegan Bakker is geheel opnieuw ingericht met een industrieel design met klassieke elementen en opvallende details. De schappen achter de toonbank zijn rijkelijk gevuld met ovenverse vegan broden, zachte broodjes, ciabatta ’s, snacks en croissants. In de vitrine staan de meest verrukkelijke vegan gebakjes, taarten koeken en smoothies. Aan de lunchroom gasten worden smakelijke vers bereide vegan specialiteiten geserveerd. Door de glas in lood vensters is er een doorkijkje naar de nieuw ingerichte vegan bakkerij waar de bakkers dagelijks de lekkerste en verse broden bereiden. Achter de bakkerij is een kersverse extra banketruimte ingericht voor de ontwikkeling en bereiding van vegan banket.

Lifestyle
De grondlegger van De Vegan Bakker is de vegan bakker zelf; Lucas Vermeulen. “Op mijn vijftigste is de zeldzame en ongeneeslijke bloedziekte polycythemia vera (PV) bij mij vastgesteld. Het beenmerg maakt te veel rode bloedcellen aan waardoor het bloed dik en stroperig is. Het verhoogt de kans op trombose en in mijn geval een vergrote milt. Om de aanmaak te remmen nam ik medicatie zoals chemotabletten, plus behoorlijk wat medicatie tegen de bijwerkingen. Ik voelde me vooral patiënt en verloor de regie over mijn eigen leven. De pillendoos groeide en mijn zelfvertrouwen nam af.” De documentaire The Game Changers geeft Lucas andere inzichten en de impuls om zich een vegan lifestyle aan te meten. “Binnen drie maanden na de overstap op enkel vegan voeding is mijn medicatiegebruik gehalveerd. Ik ben ervan overtuigd dat, door een stukje bewustwording, de vegan lifestyle populairder, eigentijds en niet meer weg te denken is.”

De Vegan Bakker is te vinden aan de Botermarkt 17 in Vestingstad Heusden en is geopend op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur. Naast de gelegenheid om te genieten van de vegan specialiteiten in de lunchroom, is er een ruim assortiment aan vegan producten zoals broden en gebak in de bakkerswinkel te verkrijgen. Binnenkort zijn alle vegan producten ook snel en eenvoudig online te bestellen via de webshop. Meer informatie is te vinden op www.deveganbakker.com

Theepotplant-1658400337.jpg
Venster-1658400338.jpg