« Brood van de maand juli»

Gepubliceerd op 04-07-2022

De wereldberoemde poilâne is het Brood van de maand juli.�

᯽Het brood is een eerbetoon aan ’s werelds beroemdste desembrood bakker Lionel Poilâne. In de jaren ’70 neemt hij de bakkerij van zijn vader Pierre in Parijs over. Hij verfijnde de traditionele bakmethodes van zijn vader om te komen tot het beste en uiteindelijk 𝙗𝙚𝙧𝙤𝙚𝙢𝙨𝙩𝙚 𝙗𝙧𝙤𝙤𝙙 𝙩𝙚𝙧 𝙬𝙚𝙧𝙚𝙡𝙙. Een tiental jaren later worden er, om aan de wereldwijde vraag te voldoen, in 24 houtovens dagelijks tussen de 5.000 en 7.000 broden gebakken.

᯽In 2002 verongelukt Lionel samen met zijn vrouw en liet twee jonge dochters achter. Zij hebben zijn 𝙡𝙚𝙜𝙚𝙣𝙙𝙖𝙧𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙗𝙖𝙠𝙠𝙚𝙧𝙞𝙟 met vestigingen in Parijs en Londen voortgezet. ᯽Het poilânebrood heeft een unieke samenstelling van hele basisgrondstoffen met een gelijkwaardig aandeel zuurdesem moederdeeg. Met een lang bereidingsproces van 22 uren wordt het brood ‘Bien Cuit’ gebakken op de stenen ovenvloer. Het resultaat: een erg smaakvol brood met en unieke desemsmaak dat lang vers blijft.

𒊹︎ De poilâne is met stip het meest favoriete brood van ambachtelijk bakker Lucas Vermeulen!

Poilâne is dagelijks vers verkrijgbaar in onze winkel of snel en eenvoudig online te bestellen. We zien je graag bij Bakkertje Deeg. Eet smakelijk en geniet!

#broodvandemaand #poilaine #trakteren #lekkernij #ovenvers #bakkertjedeeg #bakkertjedeegheusden #heusdenvesting #vestingheusden #bezoekheusden #visitbrabant #brabantsebakker #bakker #nostalgisch #noordbrabant #bourgondischbrabant

Poilane-1656923957.jpg