« P O I L Â N E»

Gepubliceerd op 01-07-2021

Poilâne is het Brood van de Maand juli.

Het brood is een eerbetoon aan ’s werelds beroemdste desembrood bakker Lionel Poilâne. In de jaren ’70 neemt hij de bakkerij van zijn vader Pierre in Parijs over. Hij verfijnde de traditionele bakmethodes van zijn vader om te komen tot het beste en uiteindelijk beroemdste brood ter wereld. Een tiental jaren later worden er, om aan de wereldwijde vraag te voldoen, in 24 houtovens dagelijks tussen de 5.000 en 7.000 broden gebakken. In 2002 verongelukt Lionel samen met zijn vrouw en liet twee jonge dochters achter. Zij hebben zijn legendarische bakkerij met vestigingen in Parijs en Londen voortgezet.

Het poilânebrood heeft een unieke samenstelling van hele basisgrondstoffen met een gelijkwaardig aandeel zuurdesem moederdeeg. Met een lang bereidingsproces van 22 uren wordt het brood ‘Bien Cuit’ gebakken op de stenen ovenvloer. Het resultaat: een erg smaakvol brood met en unieke desemsmaak dat lang vers blijft. Met stip het meest favoriete brood van ambachtelijk bakker Lucas Vermeulen!

Poilâne is dagelijks vers verkrijgbaar in onze winkel of snel een eenvoudig online te bestellen. We zien je graag bij Bakkertje Deeg. Eet smakelijk en geniet!

Poilane1-1625129848.jpg