« Nationale Molendag»

Gepubliceerd op 07-05-2021

‘Ode aan de Molen!’  Dat is het thema van de Nationale Molendag in 2021. Wist je dat Bakkertje Deeg alle desembroden bereidt met op stenen fijngemalen meel en bloem van Korenmolen De Hoop in Veen? Het puur en natuurlijke meel is beter voor de rijsprocessen én geeft het brood meer smaak. Kom het eens proeven in onze winkel!

Korenmolen de Hoop is al eeuwenlang in bedrijf. De stenen molen is, ter vervanging van een houten standardmolen, door de familie Ambrosius gebouwd in 1838. Na een overname door de familie Van Ballegooijen is De Hoop door de Veense gemeente overgedragen aan de Molenstichting. De korenmolen draait nu, na een aantal ingrijpende herstelwerkzaamheden, vrijwel dagelijks de wieken rond.

Op de Nationale Molendag is het dit jaar voor de molenaars Sven Verbeek en Gerard van Wijngaarden door corona helaas niet mogelijk om in de molen publiek rond te leiden. De molenwinkel aan de Maasdijk 381 in Veen, met ambachtelijke producten zoals meel, bloem en bakmixen van eigen fabricaat en receptuur, is elke zaterdag geopend van 10.00 -18.00 uur. Meer weten over hoe een molen werkt of op zoek naar routes voor een molenwandeling? Kijk dan op www.nationalemolendag.nl

Korenmolen-De-Hoop-1620393768.jpg