« Dag van de (Bakkertje Deeg) vlaai!»

Gepubliceerd op 25-10-2020

Het is 25 oktober en dat betekent:

Dag van de vlaai!

Ode aan onze vlaai(tjes)!

Wist je dat de dag van de vlaai als officiële feestdag in het leven is geroepen? Een initiatief van de stad Maastricht, waar wij van Bakkertje Deeg maar al te graag aan mee doen!

Vandaag wordt de vlaai ‘gevierd’ en dat doen wij door onze prachtige vlaaitjes in het licht te zetten.

Door fruit uit het seizoen te gebruiken, zijn onze vlaaitjes het gehele jaar te verkrijgen en geniet jij ieder moment van dit heerlijke lekkernij. Van grote vlaaien om met je gezin van te genieten (momenteel alleen op bestelling te verkrijgen) tot de kleinere variant om ze gewoon allemaal te kunnen proeven. Loopt het water je al in de mond?

‘I believe I can vlaaaai!

Zo hebben we de Weense kersenvlaaitjes met meringue om je vingers bij af te likken! Maar zijn onze kersenvlaaitjes met slagroom ook een traktatie die je eigenlijk niet kunt overslaan. En liever een vlaaitje met gemixt fruit erop? Dat kan natuurlijk ook! En om het seizoen helemaal te vieren: onze tijdelijke stoofperenvlaaitjes mogen niet ontbreken!

Drie redenen waarom jij vandaag een vlaaitje moet eten!

1.     Vlaai zit boordevol fruit! (Je moet toch een reden bedenken om zonder schaamte een stuk vlaai te eten toch ;-) ! )

2.     Vlaai brengt elkaar samen. Ook nu je even niet zomaar bij iedereen op bezoek kunt gaan. Breng een vlaaitje bij je buurman of buurvrouw of plan een videobel ‘koffie met vlaai moment’ met je familie. Een moment om toch even ‘samen’ te zijn!

3.     Dubbelfeest. Tja… dag van de vlaai én het is weekend. Twee redenen om een stuk gebak erbij te pakken op deze regenachtige dag.

 

Kortom, welke vlaaitjes ga jij vandaag in huis halen!?

WhatsApp-Image-2020-10-24-at-17-53-43-1603555066.jpeg
WhatsApp-Image-2020-10-24-at-17-53-42-1603555067.jpeg